Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovės plėtros vadybininkas Raimondas Bakas dienraščiui "Verslo žinios" sakė, kad vedamos derybos su investuotojais, ketinančiais LEZ kurti bendrą Lietuvos ir Vokietijos taros bei pakuotės gamybos įmonę 3 hektarų (ha) ploto teritorijoje.

Pasak jo, ne mažesnį susidomėjimą LEZ yra parodžiusi Izraelio ir Vokietijos maisto perdirbimo kompanija, kuri ketina savo gamybinius pastatus statyti 1 ha teritorijoje. Trečiasis rimtas kandidatas - Danijos žuvininkystės reikmenų gamybos įmonė, kuri planuoja subnuomoti iš LEZ valdymo bendrovės 1,6 ha teritorijos.

Dalyje LEZ teritorijos jau sutarta už ES programos PHARE lėšas įkurti logistikos centrą. Dar vieni investuotojai, anot R. Bako, norėtų statyti statybinių medžiagų sandėlį.

Kol kas su kandidatais sutartys nepasirašytos, tačiau derybos eina į pabaigą, teigia dienraštis.

LEZ valdymo bendrovės valdybos pirmininko Povilo Vasiliausko, jau veikia keturios sutartys su įmonėmis, kurios yra LEZ klientai: "SY Wiring Technologies", "Klaipėdos logistikos centras", "Hoja Electronics" ir "Espersen".

"Panevėžio statybos trestas" visus žuvies perdirbimo įmonės statybos darbus planuoja baigti gruodį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją