Teismas sprendimą priėmė kovo 20 d., o visą sprendimo tekstą bylos dalyviai gavo po devynių dienų. Arbitražo teismas susitarimus atilikti kompanijos „Jukos“ auditą 2002 – 2004 metais pripažino negaliojančiais ir įsakė iš „PricewaterhouseCoopers“ išieškoti 480 tūkst. dolerių.

Kaip pastebi laikraštis, teismo sprendimo tekste teigiama, kad sutarčių tarp auditorių ir „Jukos“ tikslas buvo ne audito atlikimas, o suklaidinti naftos kompanijos akcininkus „audito išvadose pateikiant klaidingus duomenis“. Teismas mano, kad „PricewaterhouseCoopers“ turėjo duomenų apie „Jukos“ vengimą mokėti mokesčius, tačiau sąmoningai apie tai nepranešė akcininkams ir „kompanijai padėjo įgyvendinti mokesčių vengimo schemas“.

Manoma, kad „Jukos” byla yra politinio pobūdžio – kompanija buvo apkaltinta vengianti mokėti mokesčius po to, kai jos vadovas Michailas Chodorkovskis pareiškė norą kandidatuoti į Rusijos prezidento postą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją