„Apie pusė klientų pageidauja nuvalyti langus. Šiemet pavasaris atėjo anksčiau, todėl užsakyti mūsų paslaugas reikia jau prieš tris, keturias savaites“, - sakė bendrovės „Ainava“ Klaipėdos padalinio direktorius Nerijus Blinkevičius.

Jo teigimu, atsiranda vis daugiau norinčiųjų sudaryti ilgalaikes sutartis.

„Žmonės pradėjo taupyti laiką. Jie jau gali sau leisti per mėnesį už namų tvarkymą sumokėti kelis šimtus litų. Užuot dieną skyrę namų tvarkymui, klaipėdiečiai renkasi laisvalaikį su šeima gamtoje“, - aiškino pašnekovas.

Paslaugų kainas lemia plotas, kiekis ir norai. Langų valymas kainuoja nuo pusantro iki trijų su puse lito už kvadratinį metrą. Jeigu langai mediniai ir dvigubi, tektų mokėti brangiau. Daugiau suploti reikia ir aukščiau gyvenantiems žmonėms.

Galima paprašyti, kad išvalytų kilimus, čiužinius, baldus, išplautų grindis, sutvarkytų aplinką prie namų.

Kilimo plovimas kainuoja apie 7 litus už kvadratinį metrą, plytelių – apie 5 litus, čiužinio giluminis išsiurbimas – iki 100 litų.

Minkštų baldų valymas apmokestinamas pagal sėdimų vietų skaičių. Už vienos vietos išvalymą tenka mokėti apie 25 litus.

Švaros paslaugas teikiančių bendrovių darbuotojai pavasarį dažniau skuba tvarkyti butus ir namus po remonto. Mat šiuo laiku suaktyvėja statybos. Įstaigos ir įmonės, parduotuvių, barų savininkai kviečiasi tvarkytojus, prašydami nušveisti fasadus, vitrinas. Kartais tenka ir šiukšles išvežti, ir lauko trinkeles nušluoti.

Daugelis įstaigų ir bendrovių yra sudariusios ilgalaikes sutartis. Joms langai valomi paprastai du kartus per metus.

Tvarkytojų paslaugų vis dažniau prireikia ir nuošalesnių sodybų gyventojams.

„Karklės, Kalotės gyventojai tikėjosi pabėgti nuo miesto dulkių. Tačiau jiems nepavyko. Žmonės skundžiasi, kad nuolat tenka valyti jūros purslų apnašomis padengtus langus. Pušims sužydėjus langai net pagelsta“, - pasakojo bendrovės „Švaros broliai“ Klaipėdos padalinio vadovas Darius Žilinskas.

Pašnekovas tikino, kad klaipėdiečiai ne itin išrankūs klientai. Pagrindinis jų noras – kad paslaugos būtų kokybiškos. Tam reikia kvalifikuotų darbuotojų, kurių, pašnekovų teigimu, visada trūksta.