Sudaryti tokią grupę nutarta ketvirtadienį Vilniuje Premjero Algirdo Brazausko surengtame pasitarime, kuriame buvo aptartos pagrindinės nevalstybinio audito ir mokesčių administravimo bendradarbiavimo kryptys, jų veiklos koordinavimo ir audito rezultatų panaudojimo efektyvumo problemos.

Vyriausybės spaudos tarnyba informavo Eltą, kad pasitarime buvo akcentuota, jog reikia parengti visų finansinės kontrolės grandžių (valstybės kontrolės, nepriklausomo audito ir vidaus audito organų) bendradarbiavimo, jų veiklos koordinavimo ir darbo vertinimo sistemą.

Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad teigiamai vertina, jog Auditorių rūmai atlieka vidaus auditą, o Valstybės kontrolė - valdymo auditą, t.y. viena institucija nedubliuoja kitos veiklos. A.Brazauskas taip pat pritarė Valstybės kontrolės veiklos stiprinimui.

Ministrų kabineto vadovas atkreipė dėmesį į dažnai per didelius tokių žinybų darbo išteklius, duodančius tik seno garvežio darbo rezultatą, t.y. tokią veiklą, kai kreipiamas dėmesys į smulkius pažeidimus, kai tuo tarpu didieji taip ir lieka nepastebimi.

Pokalbio metu buvo aptartas ir rengiamas naujas Vidaus audito įstatymas.

Susitikime dalyvavo Lietuvos auditorių rūmų prezidentė Laima Kazlauskienė, rūmų prezidiumo narys Artūras Kapitanovas, finansų viceministras Vitas Vasiliauskas, Ministro Pirmininko patarėjas Jurgis Jurgelis, Valstybės kontrolės atstovai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją