Bendrovės atstovai neigia atgaivinantys idėją šalia greitkelio statyti prekybos centrą.

Dar 2004 metų pabaigoje buvo pranešta, kad Nekilnojamojo turto valdymo ir vystymo bendrovė “Akropolis” Kaune, Savanorių prospekto ir automagistralės Vilnius - Klaipėda sankryžoje, projektuoja apie 60 tūkst. kvadratinių metrų pastatą, kuriame įsikurtų “Maxima bazė” ir statybinių medžiagų ir namų dekoravimo centras “Ermitažas”.

Bendrovė “Vilniaus Akropolis” į šį kompleksą ketino investuoti 250 mln. litų.

Tada buvo pranešta apie rengiamą statybų projektą, derintos techninės sąlygos bei juridiniai klausimai. Kalbėta apie vieno aukšto pastatą su automobilių stovėjimo aikštele.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Kęstutis Povilaitis patvirtino, kad UAB “Akropolis” įsipareigoja savo lėšomis sutvarkyti kelią, vedantį link bendrovės turimų sklypų.

“Kelias yra Savivaldybės teritorijoje, todėl reikalingas mūsų leidimas. Bus rekonstruojama įvaža ir nuovaža iš kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda į Biruliškes. Savivaldybei tai labai naudinga, nes verslininkai savo lėšomis pagerins rajono kelių infrastruktūrą. Dabar šis kelias yra prastas, siauras”, - sakė K.Povilaitis.

UAB “Akropolis” projektų vadovas Viktoras Rinkevičius aiškino, kad šiuo metu neketinama ką nors statyti.

“Mes rengiame sklypo detalųjį planą. Pagal išduotas jo sąlygas turime Lietuvos automobilių kelių direkcijos reikalavimą rekonstruoti nuovažą iš magistralinio kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda į Biruliškių kaimą. Kelias yra valstybinėje žemėje, todėl galime tik finansuoti kelio rekonstrukcijos darbus, todėl ir kreiptasi į Kauno rajono savivaldybę dėl bendradarbiavimo”, - teigė V.Rinkevičius.

Manoma, kad “Ermitažo” centrų plėtrą sustabdė pernelyg didelė konkurencija su “Senukais”.

Kol kas atidarytas tik vienas “Ermitažas” Vilniuje.