"Sulaukiau gero pasiūlymo iš verslo pusės. Be to, šiai sričiai jaučiu sentimentus, - DELFI antradienį sakė V. Poderys. - Ar ateityje negrįšiu į valstybės tarnybą? Dabar sunku burti, kol kas žengiu į verslą. Manęs visi klausia, kas nepatiko Vyriausybėje. Galiu patikinti, kad su Gediminu Kirkilu patiko dirbti, iš pradžių buvau apie jį geros nuomonės, o išeidamas - dar geresnės".

V. Poderys teigė nujaučiantis, kas jį gali pakeisti ministro pirmininko patarėjo poste, tačiau galimo įpėdinio pavardės neatskleidė.

45 metų V. Poderys premjero G. Kirkilo patarėju dirbo nuo praėjusių metų spalio.

Prieš tai jis visą numatytą laikotarpį – 10 metų, t. y. dvi kadencijas po 5 metus, vadovavo Vertybinių popierių komisijai, atsakingai už vertybinių popierių rinkos priežiūrą. Šioje komisijoje V. Poderys dirbo nuo 1992 metų.

„Džiaugiuosi, kad didžiulę patirtį finansų valdymo srityje turintis Virgilijus prisijungė prie mūsų komandos ir ją sustiprino. Tai dar labiau padidins mūsų konkurencinį pranašumą – savo klientams galėsime pasiūlyti dar efektyvesnį ir profesionalesnį lėšų valdymą“, – pranešime cituojams bendrovės „Finasta investicijų valdymas“ direktorius Andrius Barštys.

V. Poderys yra baigęs Vilniaus universiteto Fizikos fakultetą, Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Ekonomikos ir vadybos fakultetą bei Baltijos vadybos institutą (BMI). 1983-1992 metais jis dirbo Mokslų akademijos Chemijos institute, vėliau susidomėjo finansais ir įsidarbino Finansų ministerijoje.

Kaip teigiama pranešime spaudai, „Finasta investicijų valdymas“ turi daugiau kaip 11 tūkst. klientų, investavusių į bendrovės valdomus 4 investicinius ir 8 pensijų fondus (6 antrosios ir 2 trečiosios pakopos).

Praėjusių metų pabaigoje „Finasta investicijų valdymas“ visiškai prisijungė bendrovę „Medicinos banko investicijų valdymas“, taip sustiprindama savo pozicijas rinkoje.

Vienuose sparčiausiai augančių pensijų ir investicinių fondų bei portfelių, kuriuos valdo bendrovė „Finastos investicijų valdymas“, lėšų suma 2007 m. sausio pabaigoje siekė 295,7 mln. litų.

UAB „Finasta investicijų valdymas“ įkurta 2003 metų liepos 14 dieną. 100 proc. „Finasta investicijų valdymas“ akcijų priklauso bendrovei „Invalda“, kuri taip pat valdo 100 proc. didžiausios nebankinės finansų maklerio įmonės Lietuvoje „Finasta“ akcijų.

V. Poderys yra jau antras patarėjas, palikęs G. Kirkilo patarėjų komandą. Jo patarėja Jūratė Juozaitienė pirmomis šių metų dienomis tapo Aplinkos ministerijos sekretore.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją