Anot žurnalo, Rusijoje buvo 53 milijardieriai, kurių bendras turtas vertinamas 282 milijardais dolerių. Turtingiausiu rusu išrinktas Čiukotkos gubernatorius Romanas Abramovičius – pasauliniame reitinge jis užėmė 16 vietą.

Vidutinis Rusijos milijardierių amžius yra 46 metai, tuo tarpu bendras visų reitinguotų asmenų amžiaus vidurkis sumažėjo dviem metais ir pasiekė 62 metų ribą. Turtingų žmonių sąraše padaugėjo 19 proc., o jų bendras turtas išaugo 35 proc. arba iki 35 trilijonų dolerių.

Honkongas ir Kinija aplenkė Japoniją pagal milijardierių skaičių Azijoje. Kinija, kurioje 2006 m. buvo tik 7 milijardieriai, 2007 m. jų turi jau 20. Honkonge šiais metais jų padaugėjo penkiais ir iš viso jų čia yra 21.

Kinijos ir Honkongo bendras milijardierių skaičius pasiekė 41, o tai joms leido aplenkti Japoniją su 24 milijardieriais. Japonija pagal jų skaičių Azijoje užėmė lyderio poziciją bene 20 metų.

Japoniją taip pat aplenkė ir Indija, kuri dabar turi 36 milijardierius – tai rodo stiprėjančią šalies ekonomiką.

Azijos turtingiausias žmogus buvo Honkongo magnatas Li Ka-shing, o jo turtas vertinamas 23 mlrd. dolerių. Jis buvo devintas turtingiausias žmogus visame pasaulyje, rašo „Forbes“.

Yan Cheung, „Nine Dragons Paper“ vadovė, buvo įvardyta turtingiausiu Kinijos žmogumi. Jos turtas vertinamas 2,4 mlrd. dolerių – tai jai garantavo 390 vietą iš beveik tūkstančio reitinguotų asmenų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją