Kiti tiekėjai taip pat skundžiasi, kad prekybininkų tarpusavio neapykanta kartais peržengia normalios konkurencijos ribas, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Kai pasirašėme sutartis su kitais tinklais, "Rimi" tai nepatiko, jie mums pateikė sutartį, kurios neįmanoma pasirašyti", - tvirtino "Bennet distributors" valdybos pirmininkas Benas Gudelis.

Pasak jo, bendrovė "VP Market", "Iki", "Norfos mažmenos" parduotuvėse užima po 40-50 proc. importuojamų gėrimų lentynų, o "Ekovaldoje", kuri valdo prekybos tinklą "Rimi", tik apie 1 procentą.

Pasak B.Gudelio, pagrindinė išsiskyrimo su "Rimi" priežastis - per didelių nuolaidų reikalavimas."O iš tikrųjų jiems nepatiko, kad savo produkciją tiekiame ir konkurentams", - tvirtino jis.

Tuo tarpu "Ekovaldos" prekybos skyriaus vadovas Arūnas Vizickas teigė, jog tiekėjo pasirinkimą lemia padėtis rinkoje - kainos ir siūlomas asortimentas. "Šiemet kartą per metus skelbiamą konkursą laimėjo "Mineraliniai vandenys", - sakė A.Vizickas.

Kitos "Verslo žinių" kalbintos alkoholio tiekėjos tvirtino dirbančios su visais Lietuvos didžiausiais prekybos centrais, tačiau neslėpė, kad, derantis dėl prekybos sąlygų, jiems tenka įveikti ne vieną kietą riešutėlį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją