"Didžiausią įtaką pirmojo pusmečio rezultatams turėjo JAV dolerio kurso smukimas, nes didžioji dalis mūsų paskolų yra paimta doleriais", - BNS sakė LJL generalinis direktorius Vytautas Vismantas. Iš pagrindinės veiklos per pirmąjį pusmetį, pasak jo, buvo uždirbta 1,842 mln. litų ikimokestinio pelno.

"Antrasis ketvirtis yra remonto periodas, laivai remontuojami ir todėl neuždirba pajamų, tačiau nepaisant to, ir antrasis ketvirtis mums buvo pelningas", - teigė V.Vismantas. Jo teigimu, balandį-birželį iš pagrindinės veiklos gauta 311 tūkst. litų ikimokestinio pelno.

Bendrovės pardavimai ir paslaugos 2002 metų sausio-birželio mėnesiais buvo 49,631 mln. litų. 2001 metų viduryje savarankišką veiklą pradėjusi LJL pirmąjį šių metų ketvirtį skelbė uždirbusi 1,893 mln. litų ikimokestinio pelno, o jos pardavimai ir paslaugos buvo 25,936 mln. litų.

V.Vismantas BNS teigė, jog antrąjį pusmetį bendrovė taip pat planuoja dirbti pelningai. "Manau, kad turėtume uždirbti ne mažiau kaip per pirmąjį pusmetį", - sakė LJL vadovas.

Turto fondas šių metų rudenį planuoja paskelbti 66,66 proc. LJL akcijų pardavimo konkursą. LJL buvo įkurta, pernai pavasarį Danijos kompanijai "DFDS Tor Line" parduotą bendrovę "Lisco" reorganizavus į dvi - keltų įmonę "Lisco Baltic Service" ir trampinių laivų bendrovę LJL.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją