"Lietuvos geležinkelių" generalinis direktorius Jonas Biržiškis teigė, kad pasirašė sutartį tą pačią dieną, kai teismas nusprendė, jog tokia sutartis negali būti sudaryta.

Pasak dienraščio, ISPA finansuojamą sutartį "Lietuvos geležinkeliai" pasirašė tą pačią dieną, kai teismas Vilniuje nutarė, jog bendrovė negali to daryti siekiant užtikrinti ieškovų - įmonių ABB, "Fima" ir "Skaidula" konsorciumo - "teisių gynybos realumą".

Pastarasis konsorciumas kreipėsi į teismą, prašydamas panaikinti galutinį geležinkelių telekomunikacijų modernizavimo konkurso komisijos sprendimą nugalėtoju skirti ne jį, kaip buvo siūloma beveik iki pat konkurso pabaigos, o 6 mln. litų brangesnį pasiūlymą pateikusius konkurentus - "Belam Riga" bei "Nortel Networks" konsorciumą.

Siekiant nustatyti, ar "Lietuvos geležinkelių" vadovai pasielgė teisėtai, pasirašydami sutartį vykstant teisminiam ginčui, reikės įrodyti, ar jie veikė tai žinodami, teisiniais terminais - "sąžiningai", ar ne.

"Jeigu jie žinojo, vadinasi, elgėsi nesąžiningai, jeigu ne - sąžiningai", - teigė advokatų kontoros "Baublys ir partneriai" vadovas Gediminas Baublys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją