Iškiliausiais šalies verslininkais šiemet pripažinti UAB „Fermentas“ generalinis direktorius Viktoras Butkus (šiemet taip pat pelnęs ir Metų verslo žmogaus titulą), UAB „Eika“ direktorius Robertas Dargis ir UAB „Biovela“ įmonių grupės generalinis direktorius Virginijus Kantauskas, rašoma „Lietuvos Junior Achievement“ (LJA) pranešime spaudai.

Verslo Šlovės galerijos rinkimus rengia visuomeninė organizacija „Lietuvos Junior Achievement“. Renginio mecenatas – „PricewaterhouseCoopers“. Anot „Lietuvos Junior Achievement“ (LJA) direktoriaus Eugenijaus Savičiaus, šių metų VŠG laureatų indėlis svarbus ne tik mūsų šalies verslo plėtotei, bet ir kuriant krašto gerovę bei stiprinant demokratinį valstybingumą.

Pasak vieno laureatų, Viktoro Butkaus, džiugu, kad auga visuomenės pasitikėjimas verslu bei verslininkais. Pakitęs požiūris skatina verslo kultūros ugdymą. „Manau, kad vienas pagrindinių verslo principų turi būti nekorumpuotumas, o svarbiausia yra tai, kad pačiame versle pamažu įsigali šeimos vertybėmis paremtas socialinės atsakomybės principas“, – teigė pašnekovas.

Pasak Roberto Dargio, kiekvienas esame susiję su verslu, domimės nekilnojamuoju turtu ar pan. „Svarbu, kad šiandien mažėja atotrūkis tarp visuomenės ir verslo. Nors visuomenėje dar trūksta šeimyniškumo jausmo, konkurencingumo, kad ji aktyviau jungtųsi ir dalyvautų valstybės kūrime sprendžiant socialines problemas, malonu tai, kad verslininkai suprato savo visuomeninę priedermę ir gali padėti tai padaryti“, - teigė pašnekovas.

Virginijus Kantauskas antrino, kad šešiolika Lietuvos nepriklausomybės metų parodė, kad verslas yra pajėgus padėti išspręsti beveik visas socialines problemas. „Jeigu ne verslas, nemanau, kad Lietuvoje per tuos metus būtų įvykę tiek akivaizdžių pokyčių. Pasikeitęs žmonių požiūris į verslą, verslininkus, išaugęs pasitikėjimas jais, liudija, kad jis nebėra suprantamas pricipu „perku - parduodu“, – mintijo V. Kantauskas.

Lietuvos Verslo Šlovės galerijos laureatais jau yra tapę: 1999-aisiais - V. Milaknis, J. Niedvaras, A. Trumpa; 2000-aisiais - A. Bartusevičius, J. Kazickas, V. Šleinota; 2001-aisiais - N. Dumbliauskienė, G. Dusevičius, E. Žvybas; 2002-aisiais - A. Avulis, T. Kučinskas, G. Rimšelis; 2003-iasiais - A.Graičiūnas, T. Juška, A. Zabulis; 2004-aisias - O. Balžekienė, J. Kvaraciejus, 2005-aisiais – R. Barysas, A. Šikšta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją