Kauno savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius Kauno miesto tarybos nariams ketvirtadienį mojavo dokumentais jo teigimu įrodančiais, kad Nepriklausoma Kauno architektūrinė urbanistinė ekspertų taryba buvo supažindinta su aukštybinių pastatų išdėstymo specialiuoju planu.

"Galutinio plano, kurį šiandien svarstė Kauno miesto tarybos nariai, tai tiesą pasakius aš nemačiau. Buvo svarstoma tik koncepcija, bet kas iš to išėjo mes nematėme", - sakė Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Gintaras Balčytis.

Nepaisant to, kad miesto tarybos nariai aukštybinių pastatų planą patvirtino.

"Koncepcija absoliučiai nesiskiria nuo galutinio brėžinio. Tik geležinkelio stoties rajone derinant galutinį projektą Kultūros vertybių apsaugos departamentas nederino aukštybinių pastatų, kadangi 2005 m.pabaigoje jie šią teritoriją įtraukė į kultūros vertybių sąrašą', - sakė N.Valatkevičius.

Pasak N.Valatkevičiaus, visuose Kauno mikrorajonuose, išskyrus senamiestį ir naujamiestį, yra galimybė statyti aukštybinius pastatus.

Teritorijų, kuriose yra numatyta gyvenamųjų namų statyba, viršutinėse terasose pastatų aukštis negalės viršyti 60 metrų, žemutinėse – 40 metrų.

Aukštybinių pastatu laikomas toks pastatas, kurio aukštis yra 30 ir daugiau metrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją