Šių metų kovo 29-30 dienomis vyksiančioje konferencijoje „Kaina ir vertė“ pranešimus skaitys ir daugiau intriguojančių pranešėjų, vienas jų – finansų specialistų iki šiol neatrastas istorikas dr. Rimvydas Petrauskas. Dviejų dienų renginį įmonių vadovams ir finansų specialistams viešbutyje „SPA Vilnius“ Druskininkuose organizuoja „Baltijos vadovų konferencijos“ (BVK).

Lietuvoje pirmą kartą viešėsiantį H.Simoną įtakingas JAV dienraštis „The Washington Post“ yra pavadinęs bene žymiausiu kainodaros strategijų guru pasaulyje. Ekspertas teigia, kad ilgą laiką vadovams buvo patariama siekti kuo didesnės rinkos dalies, maksimaliai mažinti kainas ar net jas dempinguoti, tačiau šis klaidingas patarimas, užuot padėjęs padidinti pelną, jį tiesiog sunaikina. Anot jo, atsakymo, kaip didinti pelną, reikia ieškoti efektyvioje kainodaroje, nes teisingas kainų nustatymas pelną gali padidinti 2-3 procentais.

Konferencijoje H.Simonas pristatys pranešimą apie pelno didinimą remiantis išmintingu kainos formavimu.

Musulmoniškos bankininkystės tradicijomis konferenciją paįvairins Egipto banko „Al Watany“ vykdantysis direktorius Y. I. Hassanas. Be to, jis papasakos apie sėkmingą bankininkystę be palūkanų ir ypatingus musulmoniškų bankų bei klientų santykius.

Renginyje pranešimus įvairiomis finansų temomis skaitys ir daugiau užsienio bei Lietuvos ekspertų. Investicijų valdymo ir konsultavimo bendrovės „Gild“ partneris ir įmonių finansų ekspertas Lauri Isotammas nagrinės įmonių susiliejimo pavyzdžius, dabartines susiliejimų tendencijas pasaulyje ir patars, kaip išvengti nesėkmių šioje srityje, o Lina Vosylienė iš verslo konsultacijų bendrovės „KPMG Lietuva" pasakos apie vėliausias finansų rinkos naujoves.

Anot D.Vilkelytės, šioje konferencijoje jau tradiciškai debiutuos keletas finansų sričiai neįprastų ekspertų. „Didžiuojamės, kad atradome iki šiol Lietuvos istorikų mažai tepaliestą temą bei žmogų, galintį apie tai papasakoti. Konferencijos desertui pasiūlysime pasimokyti iš mūsų protėvių, gyvenusių Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje, ir sužinoti, kaip Lietuvoje buvo tvarkomi finansai Luko Pačiolio laikais, kuomet net europinė finansų apskaitos sistema dar tik buvo kuriama“, - sako BVK direktorė Daiva Vilkelytė.

Originalią temą apie Lietuvos didžiojo kunigaikščio Aleksandro Jogailaičio (XV-XVI a.) sąskaitų knygas ir struktūrą pirmą kartą šalies finansų auditorijai pristatys istorikas Rimvydas Petrauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją