Panevėžio bendrovė bylą prieš Lietuvos banką inicijavo praėjusių metų pabaigoje, tačiau procesas užsitęsė, nes Lietuvos bankas nesutinka ieškovo supažindinti su "Litimpeks" banko inspektavimo medžiaga.

Paslapčių apsaugos ir koordinavimo komisija, išnagrinėjusi Lietuvos banko taikytą įslaptinimo modelį, priėmė sprendimą, kad centrinis bankas neteisus ir pavedė Lietuvos bankui peržiūrėti tarnybos paslaptį sudarančią informaciją. Tuo atveju, jei įslaptinimo terminai pasibaigę, tokią informaciją išslaptinti.

Tuo tarpu Lietuvos bankas nesiruošia išslaptinti "Litimpeks" inspektavimo medžiagos ir kitų dokumentų. Bankas laikosi pozicijos kad kalta pati įmonė, laikiusi lėšas "Litimpeks" banke.

"Visi gerai supranta, kad tas procesas yra nesąmonė. Kas liepė laikyti tame banke savo pinigus? Laikant lėšas komerciniame banke, reikia vadovautis savo galva", - teigė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas.

Pasak jo, jokia bankų priežiūra negarantuoja, kad bankas nebankrutuos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją