Turistų kasmet daugėja trečdaliu

Pernai Lietuvoje apsilankė apie 2 milijonai turistų iš užsienio. Prognozuojama, kad šiais metais turistų skaičius išaugs iki 3 milijonų.

Kauno regiono turizmo informacijos centro (TIC) paslaugomis praėjusiais metais pasinaudojo daugiau nei 92 tūkst. turistų. Daugiausiai į Kauną atvyksta turistų iš Vokietijos, o pastaruoju metu pastebimas turistų iš Japonijos, Čekijos, Lenkijos srautų didėjimas.

Šiais metais planuojama, kad Kauno regiono TIC apsilankys per 100 tūkst. žmonių, tačiau Kauno regiono TIC direktorius Sigitas Sidaravičius teigia, kad išlieka turistų apgyvendinimo problema.

"Mes esame pasiruošę fiksuoti vis didėjančius skaičius – kiekvienais metais turistų padaugėja trečdaliu. Tačiau reikia pabrėžti, kad Kaune ekonominės klasės viešbučių gali pritrūkti", - sakė S.Sidaravičius.

Kauno vadovai teigia, kad Kauno turizmo plėtrai neigiamos įtakos turi tai, kad nepavyksta gauti ES paramos – pernai nė vienam Kauno turizmo projektui lėšų neskirta.

"Jeigu Vyriausybė, Ūkio ministerija, Turizmo departamentas skiria dėmesį regionams tai jokiu būdu negali neskirti dėmesio ir Kauno miesto projektams. Didžiules investicijas gauna Marijampolė, Birštonas, o nė vienas Kauno turizmo projektas negavo finansavimo. Kaunas liko rezerve ir manau, kad tai yra klaida. Nėra kompleksinio požiūrio pačioje Ūkio ministerijoje ir Turizmo departamente", - sakė Kauno vicemerė Adelė Echodienė.

A.Echodienė neslėpė nusivylimo, kad Kauno kempingo įrengimui, kuris kainuotų apie 7,9 miljonų litų, iš ES nebuvo gauta prašomų 7,2 milijono litų – kokybiškas kempingo projektas pateko į rezervą.

Specialistai neabejoja, kad kempingas taptų vienu iš svarbiausių Kauno traukos objektų.

Kaunas reklamuosis užsienyje

Kauno regiono TIC šiais metais miesto pristatymui užsienio parodose skirs 60 tūkst. litų. S.Sidaravičius teigia, kad svarstoma galimybė reklamuoti Kauną ne tik parodose, bet ir užsienio miestų viešose vietose.

"Šiuo metu mes diskutuojame ar labiau apsimoka investuoti į parodas ar išpirkti reklaminius plotus viešose kitų pasaulio šalių erdvėse, kur būtų galima sulaukti geresnio rezultato. Pavyzdžiui Maskvos metro per parą pravažiuoja apie 9 milijonai žmonių. Tai gal būtų vertingiau nelaukti 100 tūkst. potencialių turistų aplankančių Maskvos parodą ir verta investuoti į reklaminius skydus", - sakė S.Sidaravičius.

Sprendimai dėl Kauno miesto reklamos užsienyje turėtų būti priimti iki rudens.

Kauno miesto turizmui iš savivaldybės biudžeto skirta apie 1 milijonas litų. Iš jų daugiau nei trečdalis (350 tūkst.) atiteko Kauno regiono TIC veiklai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją