Kaip praneša Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK), tarptautinės personalo konsultacijų bendrovės “Hay Group” ekspertai siūlo bendrovėje suformuoti apie 10 pareigybių vertinimo grupių pagal veiklos sritis, kurios turėtų įvertinti ir sugrupuoti pareigybes.

Pranešama, kad bus suformuota bendra pareigybių vertinimo metodika, pagal kurią kiekvieno darbuotojo pareigybė atsiras tam tikroje skalės vietoje.

Kiekvienas darbuotojas galės sužinoti, kodėl viena ar kita pareigybė yra tam tikroje skalės vietoje ir kodėl taip apmokama.

Anot LPSK, šiuo metu su “Mažeikių naftos” vadovais jau derinama profsąjungos parengta pareigybių vertinimo metodikos keitimo sutartis, kurioje bus numatyti “Hay Group” pareigybių grupių vertinimo metodikos įvedimo etapai, skundų nagrinėjimo tvarka, kolektyvinės sutarties keitimas, susitarimo galiojimo trukmė, apibrėžiamas profsąjungos atstovavimas rengiant pareigybių skales.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją