Vidutiniškai lietuvaičiai dirba daugiau nei kiti europiečiai

Pasak A. Bartkaus, kalbėti apie tai, kiek tokia laisvų dienų gausa gali kainuoti valstybei, būtų prasminga tik tokiu atveju, jei būtume dirbantys išties labai mažai.

Laisvadieniai – nepamirškime, kad jie pas mus skaičiuojasi greta atostogų, kurios yra priklausančios dirbantiesiems. Bendrai, taip sakant, tą laisvadienių skaičių mes turime vertinti kontekste to, kiek valandų pas mus žmonės yra išdirbantys. Paimkime 2023 metus, kurie yra likę jau praeityje. Vidutinis dirbtų valandų skaičius per savaitę Europos bendrijoje buvo 37 valandos, o Lietuvoje – 39 valandos. Reiškiasi, dviem valandom daugiau. Vidutiniškai vienas žmogus per savaitę Lietuvoje dirbo daugiau, negu vidutiniškai vienas europietis visoje Europos bendrijoje“, – kalbėjo jis.

Vis dėlto, kaip teigė A. Bartkus, nors ir Europos Sąjungoje esame dirbantys vidutiniškai daugiau, nesame tie, kurie dirba daugiausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją