Didžioji dalis nukentėjusiųjų yra gyventojai, o vidutinė padaryta žala – apie tūkstantį litų.

„Dėl kintančio klimato gamtos stichijos vis dažniau siaubia ne tik egzotiškus kraštus, bet ir Lietuvą. Nors šiemet žalų skaičius apie pusantro karto mažesnis nei prieš porą metų siautėjusio uragano Ervinas metu, nuostolių bus atlyginta bent puse milijono litų daugiau“, – sakė „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius Gytis Matiukas.

Didžioji dalis „Lietuvos draudimo“ klientų patirtų žalų nėra didelės – dažniausiai tai vėtros sugadinti pastatų stogai, kaminai, langai, apdailos detalės. Taip pat nukentėjo ir ūkio pastatai, tvoros, automobiliai.

Bendrovės atstovai teigia, kad pasitaikė ir didelių, kelis šimtus tūkstančių litų siekusių, nuostolių. Žalos jau atlygintos maždaug 700 klientų, šis procesas sparčiai vyksta toliau – bendrovė tikisi pervesti pinigus visiems nukentėjusiesiems artimiausiu metu. Daugiausia nukentėjusiųjų – Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje.

Tuo tarpu "If draudimas“ sulaukė 80 pranešimų apie privačių ir verslo klientų patirtus nuostolius. Dėl nuo audros patirtų nuostolių iš viso bendrovės klientams numatoma išmokėti apie 600 tūkst. Lt. Dalis įvykių jau yra sureguliuota ir pinigai pervesti nukentėjusiems.

Stipriausi vėjo gūsiai smogė Lietuvos pajūriui, todėl labiausiai nukentėjo Klaipėdos ir Mažeikių regionas. Dėl šios priežasties šiuo metu Vakarų Lietuvoje dirba draudimo ekspertų pastiprinimo komanda iš Vilniaus.

Didžiausia „If draudimo“ klientų patirta žala siekia 80 tūkst. Lt - nuplėšta apie 1000 kvadratinių metrų stogo dangos.

UADB „Ergo Lietuva“ gavo 159 pranešimų apie turto draudimo žalas. Bendrovės atstovai skaičiuoja, kad joms padengti prireiks 1,2 mln. Lt.

„Didžiausia šių audrų padaryta žala – nukentėjo naujas gamybinis metalinių konstrukcijų pastatas Klaipėdoje. Nuplėštas stogas, pažeista pastato konstrukcija, sugadinta sienų apdaila. Šios žalos dydis siekia apie 400 tūkst. Lt“, - sako „Ergo Lietuva“ turto draudimo departamento direktorė Birutė Pluščauskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją