"2003 metais tikrai pasirodys naujų PVM įstatymo pakeitimų paketas", - sakė finansų viceministras Vitas Vasiliauskas. Jau dabar aišku, kad keisis PVM deklaracijų pateikimo tvarka, bus keletas naujų apmokestinimo šiuo mokesčiu schemų.

"Tiesiog PVM reikės mokėti į bendrą ES biudžetą, tad visą informaciją apie šio mokesčio mokėjimą teks teikti tiesiogiai Briuseliui", - teigė finansų viceministras.

Tačiau, anot jo, Gyventojų pajamų mokesčio ir Akcijų įstatymai tikrai neturėtų keistis, o kitus mokesčių įstatymus gali tekti taisyti, rašo "Lietuvos rytas".

Pasak V.Vasiliausko, didesnius pokyčius lems tai, kaip baigsis diskusijos dėl mokesčių pačioje ES.

Auditoriai teigė, kad patekus į ES teks iš naujo mokytis, kaip mokėti PVM.

"Kai Lietuva įstos į Europos Sąjungą, mokesčių sistema bus dar sudėtingesnė. Žinoma, pagrindinės normos jau įtvirtintos įstatymuose, bet pasikeitimų dar bus" , - sakė verslo konsultacijų bendrovės "PricewaterhouseCoopers" mokesčių skyriaus vadybininkė Diana Dominienė.

Auditoriai teigė, kad įstojus į ES teks iš naujo mokytis, kaip mokėti PVM. Pasak "Ernst & Young" partnerio Kęstučio Lisausko, pakankamai daug naujovių atsiras būtent todėl, kad šio mokesčio surinkimas vyks centralizuotai į bendrą ES biudžetą.

"Be to, bus visiškai kitaip traktuojamas užsienis. Sąjungai priklausančiose šalyse parduodamos prekės bus ne eksportuojamos, o realizuojamos vidaus rinkoje. Todėl iškils klausimų dėl PVM mokėjimo, nes daugelyje ES valstybių PVM tarifai skiriasi", - sakė D.Dominienė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją