Patikrinimo metu bendrovės direktorės asmeniniame kompiuteryje rasti neapskaitytų atlyginimų žiniaraščiai nuo 2005 m. rugpjūčio mėn. iki 2006 m. spalio mėn. Pagal juos nustatyta, kad šiuo laikotarpiu bendrovės darbuotojams buvo išmokėta daugiau nei 178 tūkst. litų neapskaityto atlyginimo.

Taip pat paimti užsakymų žurnalai, kuriuose, kaip įtariama, registruojami apskaitoje neatsispindintys atlikti darbai.

Atskleista, kad 2006 m. šioje įmonėje vidutiniškai dirbo 17 darbuotojų, vidutinis oficialus darbo užmokestis buvo 557 Lt. Manoma, kad nelegalus mėnesinis atlyginimas sudarydavo nuo 500 iki 1000 litų.

Šiuo metu sprendžiamas surinktos medžiagos perdavimo FNTT Klaipėdos skyriui dėl ikiteisminio tyrimo atlikimo atidavimo klausimas.

Nuo 2006 m. birželio 5 d., kai tik pradėjo veikti Valstybinės mokesčių inspekcijos pasitikėjimo telefonas 1882, iki šių metų sausio 17 d. Klaipėdos AVMI gavo 174 pranešimus, iš kurių 116 – dėl „vokeliuose“ mokamų atlyginimų. Pradėti 6 ikiteisminiai tyrimai, iš kurių penkis dėl neapskaityto darbo užmokesčio mokėjimo tiria FNTT.

Nustatyta išmokėta neapskaityto darbo užmokesčio suma sudaro daugiau nei 1 mln. 150 tūkst. litų. Visoje šalyje nustatytas neapskaitytas darbo užmokestis viršija 3 milijonus.

Apie atlyginimus vokeliuose, kitus mokestinius pažeidimus, neteisišką ar neetišką VMI sistemos darbuotojų elgesį galima pranešti trumpuoju pasitikėjimo telefonu 1882. Informacijos anonimiškumas ir konfidencialumas garantuojamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją