Antras – Londonas, kurio centre tokie apartamentai kainuoja apie 1,7 mln. eurų (kvadratas – 14522 eurus). Verta paminėti, kad kituose Londono rajonuose kainos gerokai mažesnės – prabangūs 120 kvadratų ten kainuoja apie 863 tūkst. eurų.

Po Londono eina Paryžius ir Amsterdamas, kur tokie apartamentai kainuoja po 800 tūkst. eurų. 40 tūkst. eurų pigiau galima įsigyti analogišką butą Lichtenšteino sostinėje Vaduce.

Į penketuką nepateko šeštoje vietoje likusi Maskva. Rusijos sostinėje 120 kvadratų apartamentai kainuoja 751920 eurų.

Iš viso į reitingą įtraukta 40 miestų. Pigiausi prabangūs butai yra Bulgarijos sostinėje Sofijoje (125 tūkst. eurų) ir Moldovos sostinėje Kišiniove (110 tūkst. eurų). Be Moldovos į reitingą pateko dar trijų buvusių Sovietų Sąjungos respublikų sostinės – Estijos (Talinas – 286 tūkst. eurų), Latvijos (Ryga – 362 tūkst. eurų) ir Lietuvos (Vilnius – 455 tūkst. eurų).

Analogiškame „Global Property Guide“ būstų kainų augimo reitinge pirma vieta atiteko Estijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją