Nustatyta, kad įmonėje po darbo valandų dalis atlyginimų darbuotojams mokėta “vokeliuose”. Įmonės patalpose aptikta 16 vokelių, ant kurių buvo užrašyti darbuotojų vardai. Didžiausia suma, buvusi vokelyje – 1000 litų. Iš viso vokeliuose rasti 7146 litai.

Vilniuje registruota įmonė teikia žinomo Lietuvoje prekės ženklo paslaugas. 2006 metais įmonės darbuotojų vidutinis darbo užmokestis buvo 677 litai.

Nuo 2006 metų birželio 5 dienos, kai startavo Valstybinės mokesčių inspekcijos pasitikėjimo telefonas 1882, iki 2006 gruodžio 31 dienos gauti 125 pranešimai dėl pažeidimų Šiaulių apskrities įmonėse.

“Dauguma pranešimų apie pažeidimus Šiaulių apskrities įmonėse – net 98 – dėl atlyginimų mokėjimo “vokeliuose”. Iš jų 80 pranešimų – ne anoniminiai: skambinusieji pasitikėjimo telefonu pasako pavardę, sutinka nurodyti aplinkybes, kada ir kaip daromi pažeidimai. Tai rodo, kad padidėjo visuomenės nepakantumas „vokeliams“,– teigia Šiaulių AVMI viršininkas Evaldas Vaineikis.

Šalyje per septynis praėjusių metų mėnesius Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) iš gyventojų gavo beveik 1,4 tūkst. pranešimų pasitikėjimo telefonu 1882. Iš jų dėl atlyginimų vokeliuose - 930 pranešimų. Nustatyta, kad darbuotojams buvo išmokėta apie 3 mln. litų neoficialaus atlyginimo.

Daugiausia pranešimų VMI gavo apie pažeidimus Vilniaus apskrityje - 430. Kauno apskrityje pateikta 340, Klaipėdos -167, Šiaulių -125, Panevėžio apskrityje - 70 pranešimų apie įvairius pažeidimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją