Ūkio viceministras Gediminas Miškinis Eltai sakė, jog Šiaulių LEZ klausimas bus sprendžiamas artimiausiu metu - tikimasi, kad naujasis krašto apsaugos ministras sutiks derėtis dėl teritorijos ir LEZ nebus likviduota.

"Šią problemą reikėtų spręsti drauge su Krašto apsaugos, Susisiekimo ministerijomis ir Šiaulių savivaldybe. Būtina surasti sąlyčio taškų", pripažįsta viceministras.

1999 metų vasario mėnesį Vyriausybės sprendimu buvo nustatyta, kad Šiaulių oro uostas yra civilinis-karinis valstybės oro uostas. Krašto apsaugos ministerijai pavesta nusistatyti teritorijos, kurios reikia karinių oro pajėgų bazei funkcionuoti, ribas.

Po šio Vyriausybės nutarimo Šiaulių LEZ valdymo bendrovė pareiškė nesutinkanti dirbti pasikeitusiomis sąlygomis ir pareikalavo už kariškiams perduotą teritoriją skirti papildomą žemės sklypą.

Akcininkai iki šiol laukia Ūkio ministerijos pasiūlymų, o Ūkio ministerija neturi ko atsakyti, nes Vyriausybės nutarimas neatšauktas.

Likvidavus LEZ Vyriausybei tektų kompensuoti lėšas, kurios buvo panaudotos LEZ projektui įgyvendinti.

G.Miškinis prasitarė, kad jeigu tektų LEZ likviduoti, su Šiaulių LEZ valdymo bendrovės akcininkais būtų galima derėtis, kad būtų kompensuota investicijomis Klaipėdos LEZ.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją