"Visos bendrovės, kurių kontrolė įgyjama, priklauso vadinamajai "Kranto" grupei, kurios veiklą siekiama integruoti į "Lisco Baltic Service" veiklos visumą", teigiama Konkurencijos tarybos pranešime.

Anot jo, nustatyta, kad dėl šio įsigijimo nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis atitinkamose rinkose ir itin apribota konkurencija.

Pirmąsias tris įmones LBS įsigijo 2001 metų pabaigoje, o ketvirtąją - šių metų vasarį, investavusi į jų akcijas apie kelis milijonus litų. Įmonę "Krantas Forwarding" LBS valdo kartu su didžiausia Klaipėdos uosto operatore bendrove "Klasco".

Visos bendrovės susijusios su LBS - jos aptarnauja įmonės keltus, platina bilietus ir teikia kitas agentų bei muitinės tarpininko paslaugas.

Be to, balandžio mėnesį "Lisco Baltic Service" nuo 51 iki 100 proc. padidino jos valdomą Vokietijoje registruotos laivų agentavimo įmonės "Lita Shipping" akcijų paketą.

Pasak finansų maklerio įmonės "Jūsų tarpininkas" analitikų, ilgą laiką rinkoje sklandė gandai, jog mažesnius ar didesnius akcijų paketus "Kranto" grupės bei kitose su buvusia "Lisco" susijusiose ir pelningai dirbančiose įmonėse valdė su "Lisco" vadovais susiję asmenys, todėl šie LBS įsigijimai vertinami teigiamai.

Pernai pavasarį privatizuota "Lietuvos jūrų laivininkystė" ("Lisco") buvo reorganizuota į dvi bendroves - Danijos laivybos įmonės "DFDS Tor Line" valdomą "Lisco Baltic Service" ir valstybės valdomą "Lietuvos jūrų laivininkystę" (LJL).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją