Daugelis svetur besiruošiančių lietuvių vos atšventę Kalėdas kraunasi lagaminus ir traukia į šiltus kraštus. Būna tokių, kurie iš Lietuvos iškeliauja prieš pat Naujuosius metus, kad atšventę dar turėtų laiko mėgstamam poilsiui.

„Visi, kurie kreipėsi į mane dėl Naujųjų metų šventimo, ieškojo saulės ir kokios nors egzotikos, - pasakojo I. Bytautė. – Mano klientai dažniausiai vyksta ten, kur yra šiltas oras ir geras viešbutis. Išskirtines keliones lietuvaičiai renkasi Karibų salose, Portugalijoje, Meksikoje, Brazilijoje, Dominykos Respublikoje.

Kaip DELFI pasakojo kelionių agentūros „Baltic Clipper“ marketingo skyriaus atstovė Jurgita Budrytė, mėgstančiųjų aktyvų poilsį kalnuose skaičius kiekvienais metais vis auga. „Šis sportas savotiškai įtraukia, todėl nemažai šią poilsio rūšį mėgstančių mūsų klientų kasmet traukia į kalnus“, - pasakojo J. Budrytė.

Įvairias keliones organizuojančios J. Budrytės teigimu, visuomet bus ir tokių žmonių, kurie norės pasilepinti ir šiltuose kraštuose. „Šiemet itin populiarūs kruizai, trunkantys nuo kelių iki keliolikos dienų“, - vieną naujovių įvardijo pašnekovė.

„Populiariausias šiemet – slidinėjimas, taip pat Kanarų salos, Jungtinių Arabų Emyratai. Iš egzotinių kraštų lieka populiarus Tailandas, Kuba, Brazilija“, - populiariausius per žiemos atostogas lankomus kraštus vardijo kelionių agentūros „West Express“ kelionių ekspertė Oksana Kočurienė.

Pasak VIP keliones organizuojančios O. Kočurienės, vienos savaitės poilsis Austrijos kurorte esančiame keturių žvaigždučių viešbutyje su pusryčiais ir vakariene vienam asmeniui dviviečiame kambaryje kainuoja apie 4 tūkst. litų.

I. Bytautė mano, kad lietuviai kasmet skiria vis daugiau laiko ir pinigų kokybiškam poilsiui. „Į minėtas egzotiškas šalis mano klientai važiuoja mažiausiai 10-iai dienų“, - sakė gyvenimo būdo vadybininkė. Dažniausiai į tokias keliones lietuvaičiai traukia šeimomis. Tačiau į kelionę išvykę su kompanija, kai kurie žmonės pageidauja Naujuosius sutikti dviese.

„Žmonės kasmet vis daugiau pinigų skiria poilsiui, todėl nebesivaiko pigių kelionių, vertina savo laisvalaikį, todėl negaili papildomų lėšų“, - sakė J. Budrytė. Pašnekovė tikino, kad įmanoma ir pigiai nuskristi į pasirinktą vietą, tiesiog reikia iš anksto suplanuoti kelionę. Kai kurie klientai jau rugpjūtį pasirūpina naujametinėmis kelionėmis.

„Keliauti per Naujuosius metus, per kalėdinį laikotarpį yra brangu. Kuo kraštas yra toliau, kuo prabangesnis viešbutis, tuo yra brangiau. Tačiau žmonės planuodami šias keliones iš anksto yra tam pasiruošę, - paaiškino I. Bytautė. – Šiuo laikotarpiu, pavyzdžiui, viešbučių kainos išauga 30-50 procentų“.

Kainas pakėlę viešbučiai bando žmones pritraukti siūlydami įvairių papildomų pramogų, kurios suteiktų papildomą vertę ir išaugusi kaina neatrodytų tokia gąsdinanti. „Šiais laikais žmonės nuolat keliauja, bet per žiemos šventes yra šimtaprocentinis apkrovimas, tuo tarpu kitu metų laiku jis siekia 70-90 proc. Matosi, kad Lietuvoje žmonės pradeda kokybiškiau gyventi, todėl viešbutyje tikisi ne prastesnio komforto nei namuose“, - sakė O. Kočurienė.

„Šiemet su vaikais važiuosime į Laplandiją, kol Kalėdų Senelio iliuzija dar nėra visiškai eliminuota. Be to, ten dar yra sniego, nedaug, bet yra“, - apie kelionę, kurią suplanavo savo šeimai, pasakojo išskirtinių kelionių organizatorė I. Bytautė.

Pasak J. Budrytės, tie, ką itin riboja laikas ir atostogoms gali skirti vos 5-6 dienas, renkasi Europą. Galintys atostogauti šiek tiek ilgiau, renkasi egzotiškesnius kraštus, kur gali ir pasilepinti, ir pakeliauti, ir papramogauti.

„Žmonės, kurie gali sau leisti keliauti daugiau nei kartą per metus, paprastai planuoja dvejas ilgąsias atostogas: vienas – šaltuoju laikotarpiu, kitas – šiltuoju. Jie keliauja ir žiemą, ir vasarą, vieno sezono išskirti negalėčiau“, - teigė I. Bytautė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją