Yra krokodilų mėsos

Klaipėdos prekybos centruose delikatesų apstu. Ikrų, varlių kojelių, austrių, kengūros, laukinių karvelių, barškuolės gyvatės mėsos vaišės gali nustebinti ne vieną.

Kaip „Klaipėdai“ teigė bendrovės „VP Market“ atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė, prieš Kalėdas specialiai papildomas egzotiškų prekių asortimentas.

Šios žiemos šventėms „Maxima“ pirkėjams siūlo lietuviškos marinuotos elnienos, nutrijų skerdienos, lietuviškų putpelių. Kepto šerno kumpio kilogramas kainuoja 50 litų.

O atšaldytos strutienos filė kilogramo kaina - 56 litai. Taip pat dar siūloma šaldyta krokodiliena, aviena, bizono mėsa, barškuolės gyvatės mėsa, kiškio kumpis, karvelio filė, kengūriena, fazano mėsa.

Konjakas už 1 749 litus

Brangiausiais „Maximoje“ parduodamas vynas - prancūziškas raudonasis „Baron Philippe Rodshild Hateau Mounton“. Butelis šio vyno kainuoja 999 litus.

Didžiausia kaina alkoholinių gėrimų skyriuje kaba ties konjako buteliu. 1 749 litus kainuoja brangiausias „Hennessy Paradis“ konjakas.

Brangiausias šampanas „Don Perignon“ vertas 359 litų. Kiti geri šampanai kainuoja 100-300 litų. Pasak V.Jakubauskaitės, visoje Lietuvoje prieš šventes nuperkami keli prabangiausių gėrimų buteliai.

Perka jūros gėrybes

Bendrovės „Rimi Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Raminta Stanaitytė-Česnulienė dienraščiui sakė, kad prieškalėdinis laikas unikalus tuo, jog pirkėjai ne tik ryžtasi save palepinti brangesniais, egzotiškais produktais, bet ir pagaliau išbando naujoves.

Prekybos centruose „Rimi“ galima iš anksto užsisakyti ar nusipirkti visus dvylika Kūčių vakarienės patiekalų ir sočias bei prabangias vaišes Kalėdoms.

Pasak R.Česnulienės, prieš šventes labiausiai išauga brangių gėrimų, retesnių žuvų rūšių ir jūros gėrybių, tigrinių krevečių, ikrų paklausa.

Ne taip jau retai klaipėdiečiai paragauja ir 554, 99 lito kainuojančio konjako „Hennessy XO“ bei 599,99 lito vertės viskio „J.Walker Blue Label“.

Brangiausia pasaulyje

Bendrovės „Kavinukas“ rinkodaros vadovas Gintautas Daukšas „Klaipėdai“ sakė, kad uostamiestyje veikiančiose parduotuvėse „Skonio namai Gurman’s“ galima nusipirkti ir brangiausios kavos pasaulyje.

Patiems išrankiausiems gurmanams siūloma visame pasaulyje garsios, brangiausios arbatos ir kavos. Už 100 gramų „Kopi Luwak“ rūšies kavos gurmanai negaili 149 litų.

Ši kavos rūšis garsi tuo, kad yra ruošiama iš pupelių, kurios natūraliai pereina cheminį apdorojimą - fermentaciją. Į meškėnus panašūs žvėreliai, gyvenantys Indonezijos kavamedžių plantacijose, ėda prisirpusias kavauoges. Suvirškintos šio žvėrelio skrandyje ir pašalintos iš organizmo, kavos pupelės yra surenkamos vietinių, kruopščiai valomos, plaunamos ir apdorojamos.

Kavoje susipina žemės, riešutų, medžio aromatai ir juntamas vaisinis skonis, primenantis muskatą ar išlaikytą vyną.

Penkiasdešimt litų klaipėdiečiai paklotų už 25 gramus brangiausios „Ti Kuan Yin“ rūšies arbatos.

Už ikrus - 4 999 litai

Brangiausias maisto produktas, kurį galite aptikti parduotuvių lentynose, - ikrai.

Visos Lietuvos parduotuvėse yra vienintelė 4999 litus kainuojanti aukščiausios klasės ikrų pakuotė.

Tokią įspūdingą sumą paklosite už pusę kilogramo ikrų. Į mažytį indelį supakuoti, vos 20 gramų sveriantys ikrai atsieis 199 litus.

Pasak V.Jakubauskaitės, prieš šventes klaipėdiečiai mielai perka ir tunų didkepsnius, atšaldytus aštuonkojus, kalmarus, skorpionžuvę, ryklių mėsą.

Specialiai šventėms paruošti įvairūs sūdyti jūros gėrybių kokteiliai kainuoja nuo 6,99 iki 39,99 lito.

Šaldytas omaras ar šaldytos varlių kojelės gurmanams atsieis po 39,99 lito už kilogramą, karališkos šukutės su ikrais 69,99 lito, virtos sraigės 24,99 lito, įvairios tigrinės krevetės nuo 49 iki 100 litų už kilogramą.

Smaližiai per šventes taip pat turi progą palepinti savo skonio receptorius.

Ypatingu skoniu išsiskiria prekybos centruose parduodamas daniškų saldainių rinkinys „Diplomat“, kainuojantis 79,99 lito, itališki saldainiai „Caffarel Gianduja“, kurių 550 g pakuotė kainuoja 84,98 lito.

Beveik po pusšimtį litų kainuoja šventinės itališkų saldainių „Selection“ ir „Gran Fiesta“ pakuotės.