Tai šalies vadovas išsakė trečiadienį priėmęs Verslininkų bendradarbiavimo tinklo atstovus. V.Adamkui perduotame kreipimesi smuklaus ir vidutinio verslo atstovai išdėstė siūlymus, kaip pagerinti verslo aplinką.

Verslininkų ir Prezidento susitikime dalyvavęs Vyriausybės kancleris Zenonas Kaminskas pasiūlė smulkaus ir vidutinio verslo atstovams dalyvauti prie Vyriausybės sukurtų darbo grupių, kurios teikia siūlymus Vyriausybei, veikloje.

Z.Kaminsko teigimu, ir iki šiol darbo grupėse dalyvaudavo verslininkai. Tačiau smulkaus ir vidutinio verslo atstovai patikino, kad šiame darbe nedalyvavo nė vienas verslininkas, ginantis būtent individualių įmonių ir patentininkų interesus.

Atsakydamas į žiniasklaidos atstovų klausimus Vyriausybės kancleris retoriškai klausė, ar individualių įmonių ir patentininkų prašymas nemokėti "Sodrai" 15 proc. nuo gautų pajamų sudarytų vienodas verslo sąlygas Lietuvoje.

Smulkiųjų ir vidutinių verslininkų teigimu, iki 2002 metų pradžios mokėti mokesčiai buvo ties jų išgyvenimo riba, o jų padidinimas - virš galimybių. Alytaus krašto verslininkų asociacijos prezidentė Dalia Matulienė tvirtino, kad nuo šių metų sausio 1 dienos įsigaliojus naujajam įstatymui, veiklą nutraukė daugiau kaip tūkstantis šalies individualių įmonių.

"Tai, kad atėjome pas Prezidentą su ištiesta ranka rodo, jog situacija nėra normali", - teigė D.Matulienė. Jos nuomone, iki 2002 metų galiojusi tvarka, kuomet individualios įmonės mokėjo "Sodrai" ne 15 proc. nuo pajamų, bet 69 litus per mėnesį, buvo kur kas geresnis variantas.

V.Adamkus atkreipė dėmesį, kad įstatymų leidyba Lietuvoje yra chaotiška ir toliau to negalima toleruoti. Valstybės vadovo įsitikinimu, Seimas ir Vyriausybė turėtų nusistatyti aiškią įstatymų rengimo ir leidimo tvarką, kuri padėtų išvengti apmaudžių klaidų.

Prezidentas informavo, jog prieš priimdamas verslininkus, trečiadienį ryte telefonu kalbėjosi su Seimo Pirmininko pirmuoju pavaduotoju Česlovu Juršėnu, kuris pažadėjo dar šioje Seimo sesijoje skubos tvarka taisyti "Sodros" įstatymo nuostatas.

"Mes patenkinti susitikimu su Prezidentu, jis mūsų pusėje", - Eltai sakė Kauno regiono smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos direktorė Laima Mogenienė.

Smulkaus verslo atstovų nuomone, įstatymo pataisos turėtų būti gerai išnagrinėtos įvertinant dabartinę padėtį. Todėl pas Prezidentą apsilankę verslininkai žurnalistams teigė jog norėtų, kad šios pataisos Seime būtų svarstomos kitoje sesijoje, tai yra, rudenį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją