18 mėnesių Lietuvos Vyriausybės ekonominės politikos metų memorandumo dalyje, apimančioje šių metų gegužės-gruodžio mėnesius ir trečiadienį paskelbtoje TVF interneto tinklapyje, tvirtinama, kad vienas iš svarbiausių Vyriausybės tikslų yra privatizavimo programos užbaigimas.

Vakarų ir Rytų skirstomųjų tinklų privatizavimą ketinama pradėti ketvirtąjį šių metų ketvirtį, o baigti - antrąjį 2003-ųjų ketvirtį.

49 proc. nacionalinės oro bendrovės "Lietuvos avialinijos" akcijų privatizavimo konkursą planuojama paskelbti antroje šių metų pusėje, tikintis jį užbaigti iki 2003 metų kovo.

"Lietuvos eksporto ir importo draudimo" pardavimas investuotojams planuojamas šių metų pabaigoje, Nacionalinės vertybinių popierių biržos - 2003 metais.

Kitais metais planuoja privatizuoti ir dvi laivininkystės bendroves - "Lietuvos jūrų laivininkystę" bei "Klaipėdos transporto laivyną". Pirmąjį 2003 metų pusmetį planuoja parduoti keturių didžiųjų valstybei priklausančių alkoholio gamybos bendrovių akcijas, kurios jau netrukus bus įtrauktos į privatizuojamų objektų sąrašą.

Dar neapsispręsta dėl "Lietuvos geležinkelių" privatizavimo - memorandume teigiama, kad Susisiekimo ministerija remia bendrovės restruktūrizavimą ir po to sekantį privatizavimą.

Dokumente t aip pat teigiama, kad n uo lapkričio 24 dienos komerciniai bankai turės kaupti rezervus tik dvejų metų ir ilgesnės trukmės indėliams. Dabar šis reikalavimas taikomas vienerių metų ir ilgesnės trukmės indėliams.

Dėl didelio šalies tarpbankinės rinkos likvidumo centrinis bankas šiemet neketina daugiau mažinti bankų privalomųjų atsargų, kurios gegužę buvo sumažintos nuo 8 iki 6 procento.

Dėl didesnio lėšų poreikio, susijusio su naryste ES ir NATO, indėlių atstatymui ir kompensacijoms už žemę kasmet bus skiriama ne daugiau kaip 0,1 proc. šalies bendrojo vidaus produkto.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją