Talentų bankas yra Europos Sąjungos finansuojamo Kalėjimų departamento nuteistųjų integracijos projekto „Išrinktieji“ dalis.

„Tikimės, kad nuteistųjų Talentų bankas bus efektyvi priemonė, kuri padės darbinę veiklą pradedančius bausmę atlikusius asmenis įtraukti į darbo paieškos ir įsidarbinimo procesą. Visoje Lietuvoje pradėjus įgyvendinti projektą „Išrinktieji“, nuteistųjų įsidarbinimo rodiklis išaugo maždaug iki 50 proc., kai tuo tarpu 2003-ųjų pradžioje jis tesiekė 13 procentų“, - sakė projekto „Išrinktieji“ vadovė Živilė Mikėnaitė.

Talentų banke pateikiama informacija apie nuteistųjų darbo patirtį, išsilavinimą, lankytus kursus, kalbų žinojimą, amžių, vairavimo įgūdžius, turimą automobilį, šeimyninę padėtį, miestą, kuriame pageidautų dirbti, galimą darbo laiką bei pageidaujamą veiklos sritį.

Šiuo metu užregistruota daugiausia nuteistųjų, ieškančių statybininko, staliaus, suvirintojo, šaltkalvio, vairuotojo, virėjo darbo.

Talentų banke taip pat gali pasiskelbti nuteistieji, ketinantys steigti nuosavą verslą ir ieškantys partnerių. Darbdaviai Talentų banko duomenų bazėje gali palikti pranešimą apie ieškomų specialybių darbuotojus, o tolesnį darbą už juos atliks sistemos administratoriai – teiks siūlymus darbdaviams bei suorganizuos susitikimus su potencialiais darbuotojais.

Nuo Talentų banko starto gruodžio pradžioje savo CV jau užregistravo apie 120 nuteistųjų. Siekiant padidinti nuteistųjų integraciją, Talentų bankas tiesiogiai buvo pristatytas įmonių ir organizacijų atstovams.

Iš pradžių Talentų banke bus skelbiami tik nuteistųjų integracijos į darbo rinką projekte „Išrinktieji“ dalyvaujančių nuteistųjų gyvenimo aprašymai. Vėliau šią iniciatyvą planuojama plėtoti ir Talentų banko informacinėje sistemoje galės skelbtis visi darbo ieškantys nuteistieji.

Kalėjimų departamento vykdomas projektas „Išrinktieji“ tęsis iki 2007 metų spalio. Projektu siekiama kelti nuteistųjų kvalifikaciją, suteikti jiems kompiuterinio raštingumo, verslo, psichologijos, etikos, užsienio kalbų pagrindus, motyvuoti nuteistuosius dirbti ir padėti jiems įsidarbinti. Iš viso pagal „Išrinktųjų“ programą bus apmokyta daugiau kaip 250 nuteistųjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją