Pasak gyvūnų priežiūros centro "Nuaras" direktorės Jurgitos Gustaitienės, šiuo metu miesto gyventojai karštligiškai skuba pasinaudoti galimybe nors keletui dienų savo augintinį apgyvendinti gyvūnų viešbutyje.

Nors laikini gyvūnų namai jau perpildyti, kasdien sulaukiama daugiau kaip penkiasdešimties skambučių. J.Gustaitienės teigimu, toks bumas pasitaiko tik per vasaros atostogas ir didžiąsias žiemos šventes. Gyvūnų priežiūros centras "Nua-ras" priima ne tik šunis ir kates, tačiau ir smulkiuosius padarėlius: triušius, papūgėles, jūrų kiaulytes.

Nerijaus Žiūko sodyboje įsikūręs gyvūnų viešbutis taip pat artipilnis. Gyvūnų mylėtojas N.Žiūkas teigia per tris ar keturias dienas randantis "bendrą" kalbą net ir su pačiais pikčiausiais viešbučio "svečiais".

Anot gyvūnų viešbučio "Gyvūnų Edenas" gydytojo veterinaro Sauliaus Mieldažio, gyventojai vis dažniau prašo kuriam laikui pagloboti egzotiškus gyvūnus.

Vienas vyriškis labai prašė priimti iguaną, bet jam buvo atsakyta, nes ypatingiems augintiniams reikalingos specialios sąlygos.