Tie, kurie nusprendžia nestabdyti gamybos, atostogauti visuotinai siūlo atslūgus švenčių šurmuliui ar net vasarą. Tiesa, vadovų sprendimas pavaldinius išleisti masinių atostogų kartais nepalieka šiems galimybės rinktis ne poilsį, o darbą, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Bendrovėje "Sparta" tarp Kalėdų ir Naujųjų metų dirbs tik rinkodaros specialistai ir produkcijos išvežiotojai. Kiti darbuotojai galės panaudoti likusias kasmetinių mokamų atostogų dienas ar paimti nemokamų atostogų.

Nuo Kūčių iki sausio 2-osios atostogaus ir Kauno įmonės "Eurivila" darbuotojai. Tai lėmė tarpušvenčiu sumažėjantis žaliuzes ir roletus gaminančios bendrovės klientų skaičius.

Tuo tarpu padažus ir pagardus gaminančiai bendrovei "Vesiga" Kalėdų atostogos būtų per didelė prabanga - šios įmonės darbuotojams siūloma atostogauti po švenčių. Ne vienerius metus tokios praktikos besilaikančioje įmonėje metų pradžioje atostogauja apie trečdalį darbuotojų.

Bendrovės "Stumbras", gaminančios stipriuosius alkoholinius gėrimus, darbuotojams tarpušventis - pats darbymetis, todėl jie irgi negalės džiaugtis Kalėdų atostogomis. Tačiau atsigriebti šios įmonės darbininkai galės vasarą - jau kelerius metus bendrovė atostogauja dvi rugpjūčio savaites.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją