Pasak elektrinės technikos direktoriaus Genadijaus Negrivodos, pirmajame reaktoriuje buvo 1660 kuro kasečių, rašo "Lietuvos rytas".

Į veikiantį antrąjį reaktorių iki 2009-ųjų bus perkelta apie 1000 kuro kasečių, o kitos nugabentos į laikinąją panaudoto kuro saugyklą, esančią šalia elektrinės.

"Po tikrinimų nustatėme, kad tinkamos naudoti antrajame reaktoriuje yra apie 1000 kuro kasečių. Jos yra hermetiškos ir patikimos. Kitos yra išdegusios ir jų į veikiantį bloką gabenti nebeverta. Pasiruošti kuro perkėlimui iš vieno reaktoriaus į kitą išleidome apie 69 mln. litų, bet šitaip sutaupysime 103,5 mln. litų", - pasakojo G.Negrivoda.

Kasetėms perkelti buvo gautas ir Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) leidimas. TATENA elektrinėje yra sumontavusi savo įrangą, kuri seka visą branduolinių medžiagų gabenimo procesą. Elektrinėje naudojamas kuras yra pagamintas iš rusiško urano.

Elektrinei veikiant visa galia per metus reikia apie 690 kuro kasečių. Iš jų 350 yra naujos, o apie 340 - naudotos pirmajame bloke.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją