Jau ne vienerius metus Ukrainoje veikia "Kraitenė", mėgina įsitvirtinti "Vičiūnai", "Norvelita". Artimiausiu metu savo produkciją Kijeve pradės pardavinėti mėsos perdirbimo įmonė "Grimeda", rašo dienraštis "Lietuvos rytas". Jei pasiseks eksportas, "Grimeda" ketina steigti ir gamybos įmonę Ukrainoje.

"Šiuo metu darbo jėga čia yra gerokai pigesnė, todėl apsimoka steigti bendras gamybos įmones", - mano ūkio ministras Petras Čėsna. "Be to, jos būtų naudingos ir tuomet, kai Lietuva įstos į Europos Sąjungą ir nustos galiojusi laisvosios prekybos sutartis su Ukraina - tokiu atveju bendras įmones turintys verslininkai užims geresnę padėtį".

Pernai vien Lietuvos tekstilininkai į šią šakį išgabeno prekių už 25,4 mln. litų. Pradėti prekybą bei galbūt gamybą šioje šalyje ketina "Lelija".

"Utenos trikotažas" Ukrainos rinkoje veikia jau ketvertą metų. Šiuo metu "Utenos trikotažo prekybos" antrinė įmonė Kijeve turi vieną firminę parduotuvę, tačiau artimiausiomis dienomis ketina atidaryti dar dvi.

Tačiau, anot Lietuvos verslininkų, įsitvirtinti Ukrainoje itin trukdo iškerojusi korupcija. Be to, gabenant prekes į Ukrainą sausumos keliais iškyla rimtų nesklandumų su Baltarusijos muitine.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją