Šiuo metu Varšuvoje jau veikia dvi "Eurovaistinės".

"Šioje rinkoje matome gana geras perspektyvas, todėl joje būtų įdomu padirbėti", - BNS sakė bendrovės "Eurofarmacijos vaistinės" direktorius Vidurio Europai Vladas Numavičius.

Pasak jo, vaistinių tinklo plėtra kitose Vidurio Europos šalyse priklausys nuo tų šalių įstatymų.

Šiuo metu "Eurofarmacijos vaistinėms" Lietuvoje ir Latvijoje priklauso 52 "Eurovaistinės". "Eurovaistinių" tinklas L ietuvoje jungia 47 vaistines ir užima apie 10 proc. mažmeninės prekybos vaistais rinkos. Dar 5 "Eurovaistinės" veikia Latvijoje.

"Iki šių metų pabaigos Lietuvoje planuojame turėti iš viso apie 70 vaistinių, o Latvijoje vaistinių skaičius turėtų išaugti du kartus", - BNS sakė "Eurofarmacijos vaistinių" generalinis direktorius Lietuvoje ir Latvijoje Renatas Vaitkevičius.

Pasak jo, atidarius naujas vaistines, tinklo užimama rinkos dalis išaugtų iki maždaug 15 procentų.

Investicijos į "Eurovaistinių" tinklo plėtrą neskelbiamos, tačiau jo plėtra, pasak R.Vaitkevičiaus, apims ir mažesnius šalies miestus. Iki šių metų pabaigos visame tinkle dirbs daugiau nei 500 žmonių, o jo metų apyvarta sieks daugiau kaip 100 mln. litų.

Tarp didžiausių vaistinių tinklų Lietuvoje yra "Korys", "Farmacijos projektas", "Mauda". Neseniai į šalies rinką įžengė ir Islandijos kapitalo vaistinių tinklas "Farma".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją