Iš Europos Sąjungos ekologiniams tikslams skirtų pinigų ketinama įrengti pliažus, žvejybos uostelius, nutiesti privažiavimo kelius žvejams.

Bendrovės "Compservis", ruošusios projektą, vadovybės atstovas aplinkosaugai, projektavimui ir statybai Vytautas Variakojis teigė, kad pajūryje aukštai esančiuose gruntiniuose vandenyse telkiasi teršalai. Todėl būtina įrengti valymo įrenginius.

Bendrovės "Klaipėdos vanduo" generalinis direktorius Leonas Makūnas suabejojo pajūrio ekologinio projekto nauda ir reikalingumu.

Jis mano, kad planuojamų 90 mln. litų nepakaktų. Vien Klaipėdos miesto teritorijos pajūrio daliai aprūpinti tinklais reikia apie 300 mln. litų.

"Numatyta, kad iš tokio tinklo bus naudojama daugiau kaip 10 mln. kubinių metrų vandens per metus. Tai nerealu",- teigė L.Makūnas.

Šiuo metu projektas jau yra paruoštas. Suderinus su Klaipėdos regiono savivaldybėmis, jis gali būti pradėtas įgyvendinti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją