Įmonių veikla – projektiniai-konstrukciniai darbai, architektūrinė ir inžinerinė veikla bei su ja susijusios techninės konsultacijos. Pareigūnams patikrinimo metu lankantis įmonėje, aptikta išmokėjimui paruošto daugiau nei 2 tūkstančiai Lt, kaip įtariama, neapskaityto atlyginimo, sakoma Klaipėdos AVMI pranešime spaudai.

Nustatyta, jog 2006 m. vienoje įmonėje vidutiniškai dirbo 18 žmonių, vidutinis oficialus darbo užmokestis – 618 Lt; kitoje atitinkamai 16 darbuotojų ir 957 Lt. Analogiška veikla užsiimančiose apskrities įmonėse vidutinis oficialus atlyginimas 2006 m. buvo apie 1 tūkstantį 500 Lt.

Taip pat nustatyta, kad spalio mėn. neoficialiems atlyginimams vienoje bendrovėje išmokėta daugiau nei 21 tūkstantį litų, kitoje - daugiau nei 13 tūkstančių 500 litų. Patikrinimo metu paaiškėjo, jog ta pati buhalterė dirba abiejose bendrovėse.

Iki antradienio Klaipėdos AVMI pasitikėjimo telefonu dėl „vokeliuose“ mokamų atlyginimų gavo daugiau nei 100 pranešimų. 6 medžiagos perduotos FNTT ir iš jų 4 atvejais FNTT pradėjo ikiteisminį tyrimą. Atlikus kontrolės veiksmus apskaičiuota daugiau kaip 130 tūkstančių litų mokesčių, delspinigių bei baudų. Klaipėdos AVMI „juoduosiuose žiniaraščiuose“ nustatyta neapskaityto darbo užmokesčio suma yra beveik 900 tūkstančių Lt.

Apie atlyginimus vokeliuose, kitus mokestinius pažeidimus, neteisišką ar neetišką VMI sistemos darbuotojų elgesį galima pranešti trumpuoju pasitikėjimo telefonu 1882. Informacijos anonimiškumas ir konfidencialumas garantuojamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją