Prezidento nuomone, būtina geriau informuoti tiek Lietuvos, tiek užsienio turistus apie galimybę čia ilsėtis.

Turizmo departamento vadovas Alvytis Lukoševičius informavo Prezidentą, kad Jurbarke, kaip ir visoje Lietuvoje, intensyviai plėtojamas kaimo turizmas. Šiuo metu Jurbarke yra įkurta 10 kaimo turizmo sodybų. Su valstybės vadovu taip pat aptartos galimybės atidaryti kruizinių laivų maršrutą Nemunu.

Pokalbio metu paaiškėjo, jog, siekiant paspartinti su turizmo plėtra susijusių projektų įgyvendinimą, susiduriama su kvalifikuotų specialistų trūkumu ir koordinuoto institucijų darbo stoka.

Viešnagę po Jurbarko kraštą Prezidentas pradėjo Veliuonos miestelyje, kur susitiko su Jurbarko rajono meru Aloyzu Zairiu, pabendravo su veliuoniškiais, apžiūrėjo vieną seniausių Lietuvoje Veliuonos bažnyčią, pastatytą 1421 metais. Po kelionės laivu šalies vadovas apžiūrėjo Raudonės pilį, susitiko su aplinkinių vietovių gyventojais.

V.Adamkus taip pat lankėsi Skirsnemunėje, kur susitiko su Jurgio Baltrušaičio pagrindinės mokyklos bendruomene, ūkininko Antano Rukšnaičio sodyboje bendravo su regiono žemdirbiais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją