"Galiu pasakyti, kad šiandien aš jums atrasčiau daug įmonių, kurios labiau priklausomos nuo Rusijos valdžios ar kapitalo ir nebūtinai nuo "Gazprom", - interviu Lietuvos televizijos laidai "Savaitė" sekmadienį sakė R.Stonys, atsakydamas į klausimą, kodėl vienas iš saugumo padalinių norėjo "Dujotekaną" pripažinti užsienio specialiųjų tarnybų priedangos įmone.

Paklaustas, kam "Gazprom" Lietuvoje, be "Lietuvos dujų", reikalinga dar ir "Dujotekana", R.Stonys sakė:

"Tai tam tikra liberalizacija. Mes esme liberalesni, lankstesni, mažesni. Galime tiesti tinklus greičiau ten, kur "Gazprom" ir "Lietuvos dujos" sunkiai įsijudins. Į tą klausimą, kam reikalingi kaip tarpininkai, galiu atsakyti: mes esame produkto distributoriai. Ir tai natūralu".

Anot jo, bet kuris distributorius, parduodamas produktą, turi savo antkainį, tačiau jis iš tikrųjų nėra didelis. Dėl to, anot jo, "Dujotekanos" marža didesnė negu "Lietuvos dujų"?

Pasak "Savaitės, "Dujotekanos" direktoriaus pavaduotojas rusas Piotras Vojeika yra buvęs KGB darbuotojas, valdantis 49 proc. jos akcijų.

R.Stonys patvirtino, kad P.Vojeika yra dirbęs saugume, jis yra vienas iš akcininkų, tačiau šiandien jis nebeturi 49 proc. akcijų: "Mes perskirstėme akcijas. O kiek šiuo metu P.Vojeika turi akcijų - tai yra akcininkų komercinis reikalas. Jis nėra didžiausias akcininkas".

R.Stonys teigė nepamenantis, kad perimant Kauno termofikacinės elektrinės valdymą, jis esą skambino tuometiniam Užsienio reikalų ministerijos sekretoriui Albinui Januškai ir neva prašė Valstybės saugumo departamento pagalbos savo tikslams pasiekti.

"Manau, mes raštu kreipėmės į institucijas, ne tik saugumą, kad užtikrintų rimtį, tvarką. Tai svarbus miestui strateginis objektas. Mes kreipėmės ne tik į saugumą", teigė "Dujotekanos" vadovas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją