Panaikinus tokį nutarimą, paštas galės imti mokesčius už visas įmokas. Jų dydžio taip pat niekas neturės teisės kontroliuoti.

„Bankai tikrai nemažins įkainių už įmokų aptarnavimą. O paštas dar gali ir didinti“, - sakė Klaipėdos apskrities centrinio pašto direktorius Jonas Tarvydas.

Bendrovės „Lietuvos paštas“ ir „Lietuvos dujos“ dar vasarą pasirašė susitarimą, kuriuo remiantis pašte mokėdami už dujas gyventojai papildomai privalo mokėti ir 85 centus. Valstybinės kainų ir energetikos komisijos Dujų skyriaus vedėjo Dano Janulionio teigimu, tokiu susitarimu „Lietuvos dujos“ gyventojus apmokestino dvigubais mokesčiais - Kainų komisija įmokų priėmimo mokestį yra įskaičiavusi į dujų pardavimo savikainą.

D.Janulionis informavo, kad vakar Kainų komisija nusprendė, jog kitų metų liepą peržiūrint dujų kainą, ji bus sumažinta ta dalimi, kuria „Lietuvos dujos“ piktnaudžiavo.

Tačiau jis negalėjo pažadėti, kad nuo šiol pašte atsiskaitant už dujas nebereikės mokėti tų 85 centų. Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Leonas Makūnas vakar uostamiesčio merui Rimantui Taraškevičiui skundėsi, kad „Lietuvos paštas“ vėl didina tarifą už tai, kad suteikia gyventojams galimybę pašte atsiskaityti už vandenį.

Todėl „Klaipėdos vandenų“ vadovas svarstė galimybę nebepratęsti sutarties su „Lietuvos paštu“.

J.Tarvydas tvirtino, kad įmonės gali pasirašyti tokias sutartis, kuriose būtų numatyta, kad įmokų aptarnavimo mokestį privalo mokėti gyventojai. Klaipėdiečiai gali pasidžiaugti tik tuo, kad jiems, pirmiesiems visoje šalyje, bus suteikta galimybė už komunalinius patarnavimus mokėti ne pašte ar banke.

Bendrovės „Koris“, kuriančios informacines sistemas komunalinių paslaugų įmonėms, direktorius Gintautas Mumgaudis vylėsi, kad klaipėdiečiai jau po mėnesio už komunalinius patarnavimus galės susimokėti prekybos tinklo „Norfa“ parduotuvėse. Jis nė neabejojo, jog atsiskaityti už komunalines paslaugas parduotuvėse bus gerokai pigiau nei pašte ar banke.