Interviu savaitraščiui "Eksta" jis teigė nemanantis, kad lėtėjant ekonomikai ir brangstant energijos ištekliams, žmonėms reikės labai stipriai veržtis diržus.

"Nemanyčiau, nes esame numatę tam tikrų saugiklių ir dėl išaugusių energetikos sąnaudų. Be to, vidutinis atlyginimas turėtų augti. Jau dabar mūsų pajamos pasiekė 48 proc. ES vidurkio. Šis rodiklis kasmet turėtų didėti bent po tris procentus, tad ir situacija lyg ir turėtų gerėti, bent jau neblogėti.

J.Lionginas mano, kad partijoms iš tiesų reikia apsispręsti dėl prioritetų.

"Manau, kad, tarkime, 2007 metais reikėtų baigti tvarkytis su sveikatos apsaugos problemomis. Žinant, kiek būta streikų, kiek medikų paliko Lietuvą, vien Sveikatos draudimo fondo biudžetas padidintas vienu milijardu litų, o vien atlyginimams numatyta apie 650 mln. Tai jau žingsnis į priekį. O, pavyzdžiui, 2008 metus paskelbčiau švietimo ir mokslo metais, bet per metus, manau, apsispręsime, ar tikrai mums reikia 15, ar pakaktų 2-3 valstybės finansuojamų universitetų, o kiti gal tegu pabando pritraukti privačių lėšų?", - svarstė J.Lionginas.

Jis teigė nesuprantantis noro dar didinti išlaidas žemės ūkiui - per pastaruosius trejus metus jos padidėjo daugiau negu tris kartus: 2003 metais

žemės ūkiui buvo skiriama 847 mln., o kitų metų biudžete numatyta - 2,662 mlrd. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją