Pasak Maistininkų profesinės sąjungos pirmininkės Gražinos Gruzdienės, kolektyvinį darbo ginčą inicijuoti privertė įmonių grupės „Vičiūnai“, kuriai priklauso bendrovė, vadovybės derybų dėl darbo užmokesčio vilkinimas.

G.Gruzdienės teigimu, bus siūloma sudaryti taikinimo komisiją ir jai perduoti nagrinėti ginčą. Neišsprendus darbo ginčo įmonėje, gali būti skelbiamas streikas.

Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga reikalauja pateikti konkrečius galiojančius darbo apmokėjimo įkainius ir skatinamosios dalies dydžius pagal atskiras pareigybes, nustatyti minimalią mėnesinę algą ne mažiau kaip 900 litų, toliau mokėti priedus už darbo stažą ir įtraukti į kolektyvinę sutartį kaip jos priedą.

Taip pat reikalaujama, pakeisti darbo apmokėjimo sistemą pereinant nuo vienetinių įkainių prie pareigybinių atlyginimų, papildyti kiekvieno darbuotojo darbo sutartį nurodant konkretų galiojantį įkainį už pagamintos produkcijos vienetą, kartu su spalio mėnesio avansu išmokėti neišmokėtą už rugsėjo mėnesį darbo užmokesčio dalį ir paaiškinti darbuotojams jo neišmokėjimo laiku priežastis bei baigti dirbtinai iš darbdavio pusės vilkinamas derybas dėl kolektyvinės sutarties iki 2006 m. lapkričio 1 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją