Svogūnų kilogramas šeštadienį kainavo 1,5 lito, už svogūnų laiškų ryšelį prašyta 1-2 litų. Krapų ryšelis kainuoja pusę lito. Raudonskruosčių paprikų kilogramas įvertintas 2,2 – 3 lito, šviežių ridikėlių ryšelis – 2 Lt.

Pigiausiai lietuviškų pomidorų galima įsigyti už 1,90 lito, tačiau yra ir tokių, už kuriuos prašoma 2,80 Lt. Už paskutiniuosius lietuviškus agurkus vidutiniškai prašoma 3,5 Lt. Kopūstų kilogramas šįmet kainuoja apie 1 litą, porų – 3 Lt.

Nors ruduo jau persirito antrąją pusę, sodininkai prekiauja lietuviškomis avietėmis. Jų litras įvertintas 7 litais. Čia pat už 5 litus galima įsigyti aviečių sodinukų, nuo kurių nuraškytos uogos tik ką pateko ant prekystalio.

Siūloma ir spanguolių – prekiautoja Vanda jų tikino prisirinkusi Čepkelių raiste ir už litrą prašė puspenkto lito. Ji taip pat prekiavo geltonomis šaltalankio uogomis, kurių litras įvertintas 4 litais.

Turguje nestinga lietuviškų obuolių – jų kilogramas kainuoja apie 2 litus, o štai antaniniai obuoliai pigesni dukart. Už kilogramą kriaušių tenka atseikėti maždaug 3 Lt.

Šįmet gana brangūs svogūnai – 2Lt. Kilogramas kalafiorų kainuoja pustrečio lito, raudonųjų burokėlių – pusantro, salierų – 5 litus. Morkų kilogramą galima įsigyti už 1,5 - 1,6 Lt. Švęsiantys „Haloviną“ turėtų suskubti pirkti moliūgus, už kuriuos prašoma 1,5 – 2,5 Lt. Paskubėję dar galėtų įsigyti ūkininkės Vidos Vilniaus rajono Gudelių kaime užaugintą apie 60 kilogramų sveriantį didžiulį moliūgą. Pasak ūkininkės, ši gigantą sutiktų parduoti ir dalimis. Iš moliūgo, pasak prekybininkės Vidos, galima virti sriubą, košę ir kepti blynus.

Iš Rusijos atgabenti arbūzai įvertinti 2,80 Lt, nors dar visai neseniai už juos prašyta pustrečio lito.

Kalbinti prekybininkai DELFI pasakojo, kad išaugusias kainas lėmė sausa vasara, pabrangę dyzelinis kuras, sėklos bei darbininkų jėga.

Jei, anot minėtos ūkininkės Vidos, anksčiau dienai pagalbininką darže galėjai pasisamdyti už 20 litų, tai dabar retas sutinka darže dieną kapstytis už 30–40 litų. Visgi perkančiųjų rudens gėrybes nestinga – prekiautojai sako, kad nuperkamos ir pačios prasčiausios pigiau kainuojančios daržovės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją