Šiuo sandoriu "Klaipėdos kartonas" įžengė į didelę Ukrainos rinką.

Bendrovių "Avestis" ir "Klaipėdos kartonas" valdybos pirmininkas Šarūnas Kliokys sako, kad kartono pakuotės vartojimas šios šalies "labai dinamiškoje" rinkoje šiemet sudarys apie 1 mlrd. kubinių metrų ir augs maždaug ketvirtadaliu.

Toliau augant šios šalies BVP ir vartojimui, pakavimo rinka turėtų išlaikyti panašius augimo tempus kaip šiemet.

"Įsigijome ne tik įmonę, bet ir puikias galimybes plėtrai. Įmonei, įsikūrusiai apie 190 kilometrų nuo Kijevo, priklauso 6 ha teritorija su reikalingom komunikacijom ir geležinkelio atšaka", - apie plėtros galimybes kalba Š. Kliokys.

Įsigyta Ukrainos įmonė, kurioje dirba per 150 žmonių, per metus gamina 12 mln. kub. metrų gofruoto kartono ir jo taros.

"NB-Mena" (pavadinimas bus pakeistas į "Menapak"), kurios metinė apyvarta sudaro apie 15 mln. litų, 80 proc. gofruoto kartono gamybai naudojamos žaliavos pirkdavo būtent iš "Klaipėdos kartono".

Naujieji savininkai jau veda derybas su gofravimo įrangos gamintojais, kurią įsigijus Ukrainos bendrovės pajėgumai išaugtų kelis kartus ir siektų apie 60 mln. kub. metrus per metus.

"Klaipėdos kartono" generalinis direktorius Arūnas Pasvenskas sako, kad iki šiol tik gamybos padalinį Klaipėdoje turėjusi bendrovė persitvarko į plataus profilio kartono ir jo produkcijos gamybos ir prekybos grupę.

"Klaipėdos kartonas" įmonė Ukrainoje gamins ne tik gofruotą kartoną, bet ir platų kartono pakuotės asortimentą su spalvota spauda.

Taip pat "Klaipėdos kartonas" paskelbė apie planus nuo kitų metų pavasario pradėti gaminti plačiai baldų pramonėje taikomą kartotinį korinį užpildą.

Įmonės 70 proc. produkcijos eksportuoja - daugiausia į Vokietiją, Lenkiją, Čekiją, Ukrainą ir Rusiją.

Bendrovė per šių metų 9 mėnesius pardavė produkcijos už 72,2 mln. litų - 16 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu (62,4 mln. litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją