Patikrinimo metu šio paviljono šaldytuvuose rasta kartu laikoma pasenusi, su pašaliniu kvapu ir gera atvėsinta žuvis. Neapsieita be nuobaudų ir Naujosios Vilnios turgavietėje. Viena pardavėja nubausta už tai, kad prekiavo sausainiais, saldainiais be prekių kokybę ir įsigijimą liudijančių dokumentų, neteikė visos informacijos pirkėjams.

VMVT viršininkas Kęstutis Zaica Eltai sakė, kad atėjus vasarai ir atšilus orams ypač pagausėjo sanitarinių higieninių pažeidimų kai kuriose miesto parduotuvėse, kavinėse, valgyklose.

Pavyzdžiui, UAB "VP Market" parduotuvė "T-Market" Lazdynuose nubausta 100 litų bauda, nes rasta netinkamai fasuotų, ženklintų žuvų ir mėsos gaminių, nenurodomas gamintojas ir laikymo sąlygos.

Tikrintojams teko laikinai sustabdyti UAB "Vilniaus sigmos svetainės" kavinės "Sigmutė" veiklą. Čia buvo aptikta pasenusių pieno, mėsos produktų. Beje, buvo pardavinėjami seni kiaulienos mėsos gaminiai. Konditerinių gaminių šaldytuve laikomi kartu kepti kibinai, čeburekai, vakarykštė tarkuotų bulvių masė, žalių kiaušinių plakinys.

Panašių pažeidimų aptikta ir už tai paskirtos administracinės baudos Slaugos darbuotojų tobulinimosi ir specializacijos centro kavinės - valgyklos, lauko kavinės "Svajonių šilas", J.Basanavičiaus ir Antakalnio vidurinės mokyklų valgyklų administracijoms.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją