Iki tol 100 proc. valstybei priklausantis akcijų paketas nesuviliojo nė vieno galimo pirkėjo. Per pirmąjį bandymą parduoti gamyklą jos kaina siekė 1,8 mln. litų.

"Jei nusipirks įmonė, susijusi su aviacija, gamykla išliks, tačiau gali būti, kad iš viso šio turto beliks tik sandėliai", - teigė gamyklos vadovas Gintautas Nekrašius.

Būsimasis pirkėjas, kaip teigė G.Nekrašius, turės visas galimybes naudotis plačiais aviacijos gamyklos ryšiais visame pasaulyje. Tačiau nėra jokių garantijų, kad ten įsikurs su aviacija susiję verslininkai.

Privatizavimui rengiamos spaustuvės "Spindulys" direktorius Leonas Valius taip pat baiminasi, kad dabar valstybinė įmonė po pardavimo gali būti sunaikinta. Pirmą kartą vyksiančiose spaustuvės pardavimo konkurse valstybė už 84 proc. akcijų tikisi gauti ne mažiau kaip 3,1 mln. litų.

L.Valius pažymėjo, kad praeityje garsi spaustuvė turi visą reikiamą įrangą spausdinti ne tik knygas, bet ir vertybinius popierius. "Spindulys", anot vadovo, galėtų spausdinti aukštos kokybės pašto ženklus ir etiketes.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją