Gyventojams kelia nerimą, kad jau pradėti rengti sklypų detalieji planai, keičiama žemės paskirtis ir žaliuosiuose plotuose gali iškilti nauji pastatai, rašo "Kauno diena".

"Tai nėra vienetiniai atvejai. Girdime gandų, kad kai kurių boilerinių vietoje gali iškilti daugiabučiai, kitur bus panaikintos vaikų žaidimų aikštelės. Tai - užprogramuotas konfliktas. Blogiausia, kad viskas daroma paslapčiomis", - teigė bendruomenės centro pirmininkė Daiva Valentaitė.

"Dainavos" bendruomenės centro atstovai pateikė dešimties šiame mikrorajone parduotų boilerinių sąrašą.

"Manome, kad tokių atvejų gali būti kur kas daugiau. Mes bandėme susisiekti su naujaisiais boilerinių savininkais ir išsiaiškinti, ką jie ketina su jomis daryti. Partizanų gatvėje 72A boilerinę įsigijo akcinė bendrovė "Salvyda". Su šia bendrove siejamas miesto tarybos ir "Kauno energijos" stebėtojų tarybos narys Kęstutis Mikėnas. Tai mums sukėlė įtarimų", - teigė D.Valentaitė.

Dar prieš šešerius metus dalyvaudamas savivaldybių tarybų rinkimuose K.Mikėnas savo anketoje nurodė, kad jis yra "Salvydos" direktoriaus pavaduotojas.

"Tai buvo seniai. Dabar turiu tik šios akcinės bendrovės akcijų. Niekas šioje teritorijoje nestatys daugiaaukščio. Aplinkui yra grąžintinos žemės. Galvojome čia perkelti savo biurą, bet dabar pastatas stovi ir nežinome, ką su juo daryti", - tikino K.Mikėnas. Jis yra ne tik "Salvydos" akcininkas, bet ir "Kauno energijos" stebėtojų tarybos narys.

Paklaustas, ar nesupainiojo privačių ir viešųjų interesų, K.Mikėnas tikino, kad buvusios boilerinės sandoryje nedalyvavo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją