Pavadinimo keitimą lėmė tai, kad bendrovę valdanti „LHV Financial servines“ atsiskyrė nuo LHV grupės, pranešė GILD.

Sprendimą tapti nepriklausomu investiciniu banku kompanijos partneriai vadina logiška sėkmingos veiklos tąsa. Be to, pabrėžiama, kad GILD bus vienintelis visose Baltijos šalyse veikiantis nepriklausomas investicinis bankas.

„Esame tikri, kad investicinėje bankininkystėje nepriklausomybė yra svarbus privalumas. Galime ne tik būti lankstesni, bet ir išvengti interesų konfliktų“, - teigė GILD partneris Šarūnas Skyrius.

Partnerystės pagrindais valdomas GILD teikia visas susijungimų ir įsigijimų konsultavimo, finansavimo pritraukimo bei alternatyvių investicinių produktų valdymo paslaugas. Vien pastaraisiais metais kompanijos partneriai sudarė daugiau nei 90 sandorių, kurių vertė viršijo 8,9 mlrd. litų. GILD taip pat valdo pirmąjį ir vienintelį „hedge“ fondą Baltijos šalyse, atnešantį investuotojams nuolatinę 20-25 proc. metinę grąžą su santykinai nedidele rizika.

Estijoje GILD partneriai organizavo bendrovių „Tallina Vessi“ ir Starman pirmus viešus akcijų platinimus (IPO), organizavo daugelį finansavimo pritraukimo, verslo susijungimų ir įsigijimų sandorių. GILD yra spalio 2-ąją pradedamo pirminio „Olympic Entertainment Group“ viešojo akcijų siūlymo bendraorganizatorius.

Tarp svarbiausių Lietuvos GILD komandos pastaruoju metu įvykdytų sandorių - Šiaulių, „Snoro“ bei Ūkio banko obligacijų emisijos, „Sanito“ nauja akcijų emisija bei 30 MW vėjo jėgainių projekto prie Palangos finansavimo organizavimas.

Investicinį banką partnerystės principais valdo Baltijos šalių įmonių finansų ir investicijų valdymo specialistų komanda: Joel Aasmäe, Tõnis Haavel, Lauri Isotamm, Tarmo Jüristo, Heikki Källu, Taavi Lepmets, Tõnno Vähk, Karolis Pocius ir Š.Skyrius.

Pasak pranešimo, vadovaujantis partneris bus Rainas Tamas. Vienas iš Taline įsikūrusios GILD valdybos narių bus K. Pocius. Iš viso kompanijoje Baltijos šalyse ir Ukrainoje šiuo dirba 41 darbuotojas.

Netrukus į GILD bus keičiamas ir bendrovės „LHV Financial Advisory Services“ pavadinimas.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją