Lietuviai įsuko verslą daugiau nei prieš metus. Šiandien kompanijoje dirba 40 žmonių, didelė dalis jų - emigrantai iš Lietuvos, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Bendrovės įkūrėju tapo buvęs antiteroristinių operacijų būrio "Aras" darbuotojas Osvaldas Gavėnas, Lietuvą palikęs prie aštuonerius metus.

Iš pradžių susibūrę lietuviai pradėjo teikti apsaugos paslaugas naktiniams barams, klubams, juos kvietė įvairių koncertų rengėjai. Verslas plėtėsi, ir dabar "Ara Security Company" Londone saugo ne tik įvairius objektus, bet ir žmones.

Lietuviai taip pat įrengia signalizacines sistemas, stebėjimo kameras, kitas saugumo priemones. Jeigu reikia, patruliuojama ir su šunimis, budima masinio susibūrimo vietose. Neseniai pradėtos siūlyti ir informacinių technologijų saugumo produktus.

Didžiojoje Britanijoje gyvenantys lietuviai samdomi raminti sirgalius, įsiaudrinusius per futbolo komandos "Chelsea", kurios savininkas yra Londone gyvenantis milijardieriaus Romanas Abramovičius, rungtynes.

Buvę "Aro" pareigūnai budi šalia įėjimų, kontroliuoja sirgalių ėjimą į stadioną. Lietuviai stebi ne tik paprastus sirgalius. Jie užtikrina ir ypač svarbių asmenų ložės apsaugą, kurioje dažniausiai sėdi futbolo klubo savininkas R.Abramovičius. Tiesa, turtuolis rusas turi ir savo asmeninius sargus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją