Neoficialiai skaičiuojama, kad nuo metų pradžios visos Lietuvos šeimos, atsiskaitydamos už komunalines paslaugas, papildomai sumokėjo maždaug 10 mln. litų.

Daugiausia – keturis litus – už vienos sąskaitos aptarnavimą ima „DnB Nord” ir „Sampo bankai”. „DnB Nord” bankas už vienos sąskaitos aptarnavimą ima pusantro lito, jei asmuo turi sąskaitą šiame banke, jei neturi – keturis litus. „Sampo” bankas klientams, čia turintiems sąskaitą, taiko dviejų litų nuolaidą už komunalinių sąskaitų aptarnavimą.

Internetu ir tiesioginio debeto būdu šiame banke galima atsiskaityti ir nemokamai.

Verslo įmonės taip pat skaičiuoja didėjančias išlaidas bankų paslaugoms apmokėti. Vienos Vilniuje įsikūrusios įmonės vyriausioji buhalterė Danguolė M. „Veidą” patikino, jog bankų įkainių didėjimą jau kurį laiką jaučia ir juridiniai bankų klientai.

Bankai ginasi, kad didinti įkainius juos verčia konkurencija ir pasaulio bankininkystės tradicijos, tad įkainiai tik kils.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją