"Jeigu protestuosime dėl to, kad kažkas kažką siūlo, tai tada vienas kitam iš viso nieko pasiūlyti negalėsime. Aš suprantu, jeigu būtų priimtas sprendimas. Bet sprendimas nėra priimtas, o pasiūlyti teisę turi visi socialiniai partneriai - ir pramonininkai, ir verslininkai, ir profsąjungos", - interviu Lietuvos radijui sakė premjeras.

G.Kirkilo teigimu, jeigu toks sprendimas bus svarstomas, Vyriausybė tarsis ir su darbdaviais, ir su profsąjungomis, ir su pačiais dirbančiaisiais.

"Tikrai prievarta tokio sprendimo niekas nepriims ir niekam neprimes", - tvirtino G.Kirkilas.

Anot jo, siūlymas ilginti darbo savaitę galėtų būti vienas iš būdų stabdyti emigraciją, kai iš Lietuvos išvykstama pasiryžus dirbti ilgiau ir uždirbti daugiau.

Kiek anksčiau G.Kirkilas sakė pritariantis pramonininkų siūlymui nuo 48 iki 60 valandų pailginti darbo savaitę, tačiau praėjusią savaitę tvirtino, kad Vyriausybė kol kas nėra priėmusi jokių sprendimų.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK), kategoriškai nepritarianti pramonininkų siūlymui, antradienį surengė protesto akcijas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją